Siirry sisältöön
Tutkimusaineistojen hakupalvelu
FI|EN

Palvelussa on huoltokatko. Et voi lisätä tai muokata dataa huoltokatkon aikana.

TÄRKEÄÄ TIETOA ETSIMEN KÄYTÖSTÄ! Vanha Etsin -palvelu (etsin.avointiede.fi) siirtyy osaksi uudistettua Etsin -palvelua (etsin.fairdata.fi) heinäkuun alussa 2019. CSC siirtää kaikki vanhassa Etsimessä JULKAISTUT aineistot uuteen Etsimeen.
Aineistojen kuvailu päättyy vanhassa Etsimessä 12.6.2019. Aineistot kuvailaan jatkossa uuteen Etsimeen uuden Qvain -palvelun avulla, joka otetaan käyttöön heinäkuun 2019 alussa.
Huom! Muista julkaista aineistosi, jos haluat niiden siirtyvän uuteen Etsimeen.

Etsin tutkimusaineistojen hakupalvelusta on tulossa osa Fairdata-palvelukokonaisuutta. Kehitystyöstä johtuen palvelussa voi esiintyä poikkeuksia normaalista toiminnasta.

Mikäli olet julkaisemassa uusia aineistoja suosittelemme Ota yhteyttä jakelijaan -vaihtoehtoa tapauksissa, joissa aineistoon pääsyä on rajoitettava. Aineistojen avoin julkaiseminen on aina suositeltavaa kun se on mahdollista.

Jos olet julkaisemassa IDA-palvelussa olevia aineistoja, olethan ensin yhteydessä meihin servicedesk@csc.fi


Etsi aineistoa

 • Kuvaile oma tutkimusaineistosi

  Lisää tutkimusaineistosi metatiedot Etsimeen. Kuvailevat tiedot kertovat aineiston sisällöstä ja sen taustasta.

 • Julkaise aineistosi kuvailutiedot

  Julkaise tutkimusaineistosi metatiedot. Kuvailevien tietojen pohjalta muut voivat löytää aineistosi Etsimen haussa.

 • Saa aineistolle pysyvä tunniste

  Saat palvelusta aineistolle pysyvän tunnisteen. Tunnisteen perusteella muodostuu pysyvä linkki aineiston kuvailusivulle Etsimessä.

 • Linkitä aineistoon ja jaa halutessasi muille

  Voit linkittää aineistoosi esimerkiksi julkaisussa tai ansioluettelossa. Etsimen kautta voit myös jakaa aineistoa muille joko avoimesti tai hakemusten perusteella.

Mikä Etsin on?

Etsimen avulla voit etsiä tutkimusaineistoja ja tehdä oman aineistosi löydettäväksi muille. Etsin tarjoaa pääsyn eri alojen aineistoihin yhteisen metatietomallin kautta. Palveluun tallennettavissa metatiedoissa kuvaillaan aineistoja, esimerkiksi kerrotaan kuka aineiston on tuottanut, mitä se käsittelee, missä formaatissa se on ja millaisin ehdoin sitä saa käyttää.

Kuka voi käyttää Etsintä?

Kuka tahansa voi hakea aineistoja Etsimestä. Haka-kirjautuneet käyttäjät voivat tallentaa tietoja omista tutkimusaineistoistaan ja muiden aineistoista heidän luvallaan. Tavoitteena on, että Etsimessä olisi mahdollisimman paljon tietoa erilaisesta tutkimusdatasta, useista eri lähteistä ja monelta eri alalta. Palvelun käyttäjien ei tarvitse olla ammattitutkijoita.

Onko kaikki Etsimen data avointa?

Julkaistut aineistojen kuvailutiedot ovat kaikille avoimia. Aineiston omistaja päättää miten ja kuka itse tutkimusaineistoon pääsee käsiksi. Suosittelemme myös itse tutkimusdatan julkaisemista avoimena aina kun mahdollista. Etsin on riippumaton itse aineiston tallennuspaikasta.