Siirry sisältöön
Tutkimusaineistojen hakupalvelu
FI|EN

Etsin

Etsin on tutkimusaineistojen hakupalvelu, joka sisältää tutkimusaineistoja kuvailevia tietoja eli metatietoja. Palveluun tallennettavissa metatiedoissa kuvaillaan aineistoja, esimerkiksi kerrotaan kuka aineiston on tuottanut, mitä se käsittelee, missä formaatissa se on ja millaisin ehdoin sitä saa käyttää. Palvelussa voit hakea ja löytää tutkimusaineistoja eri tieteenaloilta.

Tutkija, tutkimusryhmä tai organisaatio voi Etsimen avulla julkaista tietoa omista aineistoistaan ja tarjota niitä laajempaan käyttöön. Haka-kirjautuneet käyttäjät voivat tallentaa tietoja omista tutkimusaineistoistaan ja muiden aineistoista heidän luvallaan.

Etsin tutkimusaineistojen hakupalvelusta on tulossa osa Fairdata-palvelukokonaisuutta. Kehitystyöstä johtuen palvelussa voi esiintyä poikkeuksia normaalista toiminnasta.

Mikäli olet julkaisemassa uusia aineistoja suosittelemme Ota yhteyttä jakelijaan -vaihtoehtoa tapauksissa, joissa aineistoon pääsyä on rajoitettava. Aineistojen avoin julkaiseminen on aina suositeltavaa kun se on mahdollista. Tutustu myös aineistojen kuvailuohjeisiin vanhassa Etsimessä.

Jos olet julkaisemassa IDA-palvelussa olevia aineistoja, olethan ensin yhteydessä meihin servicedesk@csc.fi.

Julkaistut aineistojen kuvailutiedot ovat kaikille avoimia. Lue myös tietosuojaselosteemme. Aineiston omistaja päättää miten ja kuka itse tutkimusaineistoon pääsee käsiksi. Suosittelemme myös itse tutkimusdatan julkaisemista avoimena aina kun mahdollista. Etsin on riippumaton itse aineiston tallennuspaikasta.

Voit lähettää palautetta tai kysymyksiä Etsimeen liittyen asiakaspalveluun. Mikäli löydät palvelusta virheellisiä tietoja, voit pyytää niiden poistoa tai korjaamista samasta osoitteesta.